Steden ontdekken met de Salomon Citytrail app

cityrail app

Als fabrikant van sportartikelen is het Franse merk Salomon ook vandaag nog steeds toonaangevend. Getuige daarvan is de samenwerking met het – eveneens succesvolle – Duitse sportmerk Adidas en de afgesloten logistieke deal met Norbert Dentressangle die ervoor zorgt dat hun producten nu in heel Europa verkrijgbaar zijn. Dat het bedrijf de boot van de 21ste eeuw niet heeft gemist , bewijst ook hun speciaal ontwikkelde app voor smartphones. joggers kunnen met de  Salomon Citytrail  steden op een totaal andere manier gaan ontdekken.

Functionaliteiten

De hoofdfunctie van de applicatie is uiteraard een vereenvoudigd kaartje om je route op uit te stippelen. Echter laat het je toe dit te doen op basis van praktische tussenstops en leuke bezienswaardigheden. Zo zijn er bijvoorbeeld herkenbare icoontjes voor culturele trekpleisters, uitkijkpunten, bospaden en parken. Omdat het in de eerste plaats een app voor joggers is vind je er ook aanduidingen zoals klim, afdaling, trap, kasseiweg of – misschien wel het belangrijkste – drankgelegenheden.  De makers hebben er zelfs aan gedacht om verkooppunten voor Salomon producten op te nemen. Als de zool van je sportschoenen bijna versleten is, dan maar recht de winkel binnenlopen zeker?

salomon citytrail app

Reis rond de wereld in 90 sportdagen

De app bevat kaartjes en informatie voor meer dan 90 steden over de hele wereld. Dat zijn bijvoorbeeld wereldsteden als New York, Boston, en Barcelona. Maar ook voor de Nederlandse sportieveling kan het een zeer interessante toevoeging zijn. In het aanbod zitten namelijk ook 12 Nederlandse steden waaronder Amsterdam, Rotterdam, Maastricht, Nijmegen en Utrecht.

Via de GPS functionaliteit kan de app je vertellen wat je gemiddelde snelheid is en hoe lang je over een bepaald traject hebt gedaan. Je kan ook punten verdienen door checkpoints te passeren. Naarmate je meer punten verdient, zullen er meer functies beschikbaar gesteld worden in de app. En als je liever in een groep loopt, kan je per stad zelfs nakijken of er zogeheten “community runs” plaatsvinden.